Теди Русева (Tiara): Всички имаме нужда да дишаме…

Теди, кога и как започна да се занимаваш с музика?

От малка изнасях концерти вкъщи – пеех, танцувах, играех сцени от сериали. Винаги съм знаела, че ще съм на сцена. Занимавах се с изкуства, шах и танци. През 2011 започнахме работа с илюзиониста Зайн, след това влязох в университет да си завърша актьорското образование и някак нямаше кога да се занимавам и с музика. Пеех си любителски. 2016-та участвах в „Пееш или лъжеш“. Сериозно го реших когато ни затвориха, отмениха турнето ни и останахме без нищо. Тогава имах нужда да се изразявам и реших, че вече ще е чрез музика. Тогава снимахме клипа на „Искам“, която си седеше записана в демо вариант от 2017-та

Би ли ни разказала малко повече за участието си в Десет години „Джобен фестивал“

От 2014-та се познавам с хората в ателието и участвам в различни уъркшопи, които организират. През 2020-та участвах с песента „Искам“, а сега представих на джобния фестивал песента „Дишам“.

Как възникна идеята за създаването на най-новата ти песен „Дишам“.

След толкова време принудително запушване на устите всички имаме нужда да дишаме… Текстът е насочен и към жените, които след раздяла чувстват, че не могат да продължат. Трябва да разберат, че всеки е цял, себедостатъчен и една връзка просто я има или не докато си следваш целите.

Съвсем наскоро спечели конкурс по БНТ. Как се чувстваш след победата?

На Нова година гледах програмата по телевизията и някак ми хрумна да си пожелая догодина аз да съм в новогодишна програма. И ето, че е факт! Като хит на месец май ще участвам в новогодишното предаване!

От къде идва прозвището Tiara?

От 2011-та се превърна в сценичния ми псевдоним със Зайн, но всъщност исках да записвам припеви на рап песни и измислих TRa, просто инициалите ми и едно а за благозвучие.

Мислила ли си да участваш в международни музикални фестивали?

Бих се радвала, естествено! Но за момента не съм го обмисляла на практика, тъй като е обвързано с много подготовка и финанси.

Освен певица ти си актриса и модел. Как успяваш да се справиш с толкова предизвикателства?

От малка съм пред обектива, актьорите по принцип са добри модели, защото умеят да пресъздават различни емоции. Рекламно лице съм на няколко марки. За съжаление не играя никъде в момента, но театърът много ми липсва.

Би ли споделила малко повече за участието си във филмовите продукции?

Аз съм играла повече в театрални постановки и магични спектакли. Имам няколко дребни участия в сериали и дипломни филми, както и филми за фестивали. Определено и това ми липсва, но последните години изкуствата бяха ударени лошо.

Какво е усещането да си модел?

 Обичам да позирам, хората споделят, че се работи бързо и лесно с мен, точно защото знам как изглеждам и няма много излишни кадри. На снимки винаги е много забавно, играя го шут.

Какви са следващите ти планове? Какво очакваш от себе си?

Надявам се да запиша още песни през тази година и да направя албум. Търся всякакви фестивали, стипендии, начини за изява. Пожелавам си да съм в кондиция и да имам муза и сили да не се отказвам!