Лечебни методи

Съществуват различни начини за лечение. Ще представя няколко, чиито заглавия срещнах в реклама за лечение. Потърсих какво представляват тези методи и бих искала да ви ги представя.

За да балансираме живота, са необходими няколко прости неща:

Трябва да вдишваме през устата, като я отворим широко и после издишаме през нея със стиснати устни. От време на време е добре да правим гладувания от по два–три дни, като взимаме единствено плодове и зеленчуци. Промяната във всекидневното облекло и използването на меки тонове ще ни донесе положителна енергия. Добре е да се прави сутрешна гимнастика, но такава, която е специализирана. Всички знаем, колко са полезни, и разходките сред природата. Можем да взимаме билки и витамини (в предишната статия с Ния Каменова посочихме какви).

Източник: mitramedicus.com

В астралното ни тяло са скрити 90 % от причините за болестите

За да заздравим Будхическото си тяло, е необходимо да изпълним определена задача, необходима за нашата местност. Всяка наша дума и мисъл изкривява заобикалящия ни ваккум.

Източник: ТЕРА Новата Земя – facebook страница

Обърнете внимание на емоционалното си състояние, което изглежда близко до болестта. Трябва да впрегнем волята си, за да го променим.

Ето един метод: Взимаме кварцов кристал (такъв, който подхожда на зодията ни). Вглеждаме се в него на светлина.

Не оставяйте емоциите, мислите, желанията и нетърпението да ви заблудят. „Носете информацията“, както я усещате.

Не се влияйте от хора, които искат да ви водят.

Източник: „New age“

Изчистване на кармата

Това е изключително полезно, защото по този начин се оттърваме от грешките, които сме сторили и прощаваме на тези, които са ни сторили нещо зло.

На един лист запишете имената на всички хора, които са ви обидили или наранили и поискайте прошка от тях, след което изгорете листите.

На втори лист запишете имената на всички хора, които сте наранили, поискайте им прошка, след което изгорете листите.

Спиране на процеса на привличането

Поправянето на стореното зло. Не е виновен човекът, а неговият егоизъм. Лечебно въздействие оказва и биолечението. Както и рейки. Рейки е универсална жизнена енергия, която помага да се лекуват физическите и менталните болести. Човекът е „излъчване“.

Кодиране на словото

Думите носят вибрации. Това става все по-известно сред хората. Трябва да общуваме с разбиране. Да развием стила на езиковия си потенциал. Съществува лечение с четене и рецитиране на стихове, с молитви, четене на приказки.

Източник: Русенски университет „Ангел Кънчев“

Теория на Масару Емото – теория на водата

Най-добре е да се пие дестилирана вода. Да държим у дома водни кристали. Най-добре въздействащи са пасторалната симфония на Бетовен, 40-та симфония на Бетовен. Над вода изричаме: „Хайде, направи го“ (на японски е най-добрe), вместо „Направи го“, което е императивно. Лично аз предпочитам „Хайде, помогни ми“. Доста е успокояващо да разглеждаме снимки на водни кристали. Такива може да намерите, като изпишете името на японския лечител. Всяка дума, снимка или мелодия предизвиква определено образуване на кристали. Когато се диша, след това трябва да се изрече: „Безкрайната сила на Вселената ще се концентрира и ще донесе истински мир на света.“ Пеене около езеро, воден източник. Ако нямате, смятам, че става и над чаша с вода. Казвайте думата „Мъдрост“ –  на японски, английски, а още по-добре на немски.

Източник: „Тайните послания на водата“ – pdf.

Чувство на отделеност

Това чувство е често срещано при хора с депресия. Не трябва да се самоизолираме. Според Майка Тереза самотата е чувството, че си нежелан. Самотата е чувството, че си различен и неразбран. Хора с чувство за отделеност усещат доста силно стреса, те са в постоянна готовност. Използват или борбата, или бягството. За това не трябва да бъдат перфекционисти. Трябва да си позволят да бъдат беззащитни. Важно е да приемем отговорност, а отговорността като определение да спрем да мислим и да чувстваме, че някой ни е направил нещо и изпитваме вина. Настина има хора, които са ни наранявали, но това сме го допуснали ние самите. Трябва да приемем даването. Никога не трябва да мислич, че не обичаме и че не ни обичат.

Източник: Даниел Троев

Осъзнатост

Спрях се на петте начина на Буда.

Преклонение пред живота. Защитаване на хората. Без гняв и страх, нетърпимост. Търпимост към различните възгледи. Без фанатизъм.

Истинско щастие. Щедрост в мислите, думите и делата. Истинското щастие не е възможно без разбиране и състрадание. Щастието зависи от духовната нагласа, а не от външни условия.

Истинска любов. Тялото и духът са едно цяло. Грижа на сексуалната енергия чрез истинската любов.

Любящата реч и дълбокото слушане. Речта трябва да е внимателна. Човек да е в мир със себе си. Да говори с истината. Да практикува съзнателно дишане. Корените на гнева се коренят в неправилни възприятия и липса на състрадателност в мен и останалите.

Без съжаление и тъгуване. Без страх от миналото. Благосъстоянието на моето тяло е съзнание като колективно тяло.

Източник: plumvillage.com

Не трябва:

да се съжаляваме. Наистина, от опит споделям, не трябва да съжаляваме за изборите си, не трябва да се самосъжаляваме в никакъв случай. Самосъжалението е пагубно за психиката.

да се страхуваме от миналото.

Да осъзнаем благосъстоянието на собственото си тяло и съзнание като колективно тяло.

Източник: pluviumvillage.com

Божествена природа

Човек трябва да повярва в Бог. Според пирамидата на Маслоу върхът й е духовността. А истинската духовност е вярата. Повярвайте и Бог ще ви спаси.

Сайоджи

Това е Юмейко терапя. Първо се масажира лявата страна на таза, после дясната страна. След това се масажира самия кръст с дланите на ръцете върху таза. Може да се масажира и с колене.

Тета лечение

Тета лечението е свързано с фокусирането на мисълта и молитвата. Трябва да осъзнаем, че сме свързани със Създателя с една енергия. Ние сме Божествени искри. Трябва да помолим Създателят да ни излекува. Да се програмираме генетически и исторически. Да развием интуицията си. Да живеем живота си като отворена книга.

Източник: thetaplanet.com

 

Съставител: Кремена Каменова

https://www.youtube.com/watch?v=o-v3vLqnt_Y