Какво представлява циганската хипноза?

Днес ще си поговорим за едно интересно явление, в което може би част от вас не вярват. Става въпрос за хипнозата. Но не тази, която
прилагат някои психолози и психотерапевти, а за уличната и по-точно за циганската хипноза. Това влияние върху психиката, е предлагано като услуга и често по улицата можем да срещнем гледачки, които го практикуват. Преди да започнем представянето на циганската хипноза, което е основано не само на руски сайтове, но и на преживявания, които са ни разказани, нека вметнем, че в тази статия няма нито една лъжа, тъй като цялата информация е твърде обстойно проверена. Така че – не се съмнявайте в достоверността на текста.
Хипнотизираните са напълно в съзнание, но са съсредоточен върху определена мисъл или обект (по този начин се осъществява и лечение още от древността).
Хипнозата е свързана с лесното подаване на внушения от друг човек. Тоест хипнотизиранията трябва да приема лесно чуждото влияние на енергийно ниво.
Има различни видове хипнози: Рекламите – това са така наречената скрита хипноза. Използват се за бързо въздействие. Хипнозата, използвана от политиците е същата. Уличната хипноза. Циганската хипноза, която също е част от уличната. За лечебната психотерапия и регресията чрез хипноза, сме чували може би всички.
Но ние искаме да напишем по-специално за уличната хипноза, тъй като сме чували за нея, чели сме руска литература по въпроса и дори имаме познати, чиито истории, свързани с циганска хипноза, съвпадат.
Целта на част от  „хипнотизаторките“ е да вземат пари. Това не са истински жени, които имат свръх способности, а измамнички. Една истинска жена-хипнотизатор съчувства, тя е мила, действена, с талантлив ум и най-вече добър психолог и гадател.
Хипнотизаторите усещат човека, който има необходимост от помощ и го последват в райони с голям брой хора – супермаркети, градинки. Основно денем. Съществуват различни начини за улична хипноза, но ще споменем за два вида.
Уличните хипнотизатори използват райони с голям брой хора. Те чуват вътрешния вик на безпомощния човек и му се притичват на помощ. Набързо предсказват едно-две ВЕРНИ неща. Молят човека  да направи нещо простичко – например да си пожелаеш нещо, изпълнявайки някакви безобидни действия (само ако желае, разбира се). След което му дават предмети, най-вече църковни (истинските улични хипнотизатори са доста религиозни), с които да извърши домашен ритуал. Необходимо е и най-главното – да се изпълни още навреме това, което е дадено като съвет, за да се сбъдне доброто предсказание. В този случай, хипнотизаторите не използват абсолютно никаква хипноза, а само способността си да предсказват.
Ето какво представлява самата хипноза: Хипнотизаторът се появява сякаш от нищото и гледа втренчено. Хипнотизираният  застива на място и получава нещо като лек подскок на тялото – но не сякаш са го стреснали, а сякаш подскача от чувство за вина. Плаши се, което е естествено, но реагира по по-различен начин. Хипнотизаторът получава тикове на очите. Има властни жестове и говори чрез команди и бързо, но мило (противоречие). Използва гласови команди от типа: „Казвам ти, направи това…“. Използва резки жестове, докосвания. Когато оправи проблема на човека чрез хипноза, тя го кара да изпълни някакъв ритуал. Ако хипнотизираният го изпълни, могат да се получат леки странични ефекти, които отшумяват, както след всеки сеанс – пресъхване на устни, болки по вените. Когато процедурите минат, изнервеният вид на хипнотизаторката изчезва. Вие си говорите спокойно, споделяте.
Ние лично не вярваме особено в хипнозата… но има реален случай в Русия – маг, хипнотизатор, гадател и телепат Волф Месинг (1899-1974), който писателят Булгаков използва като прототип на героя Воланд в романа си „Майстора и Маргарита“. Като става на въпрос за романа, Булгаков доста точно уцелва някои параявления, познати на лечителите и гадателите още от древността.
Автори: Кремена и Ния Каменови